De platenspeler is terug

De meeste mensen denken dat platenspelers alleen vroeger gebruikt werden. In een tijd met Spotify en YouTube luistert er toch niemand meer naar platen? Echter is niets minder waar.

De platenspeler leek zo goed als uitgestorven te zijn in de tijd dat de eerste cd-spelers op de markt kwamen, maar heeft nu toch weer een comeback gemaakt. In 2015 bereikte de verkoop van vinyl zelfs het hoogste punt sinds 1988. Dit past helemaal in de hedendaagse retro trend. De platenspeler is dan ook weer helemaal ‘hot’.

Platenspelers zijn er tegenwoordig in veel verschillende soorten. U kunt natuurlijk kiezen voor een klassieke platenspeler, maar er zijn ook ontzettend veel platenspelers anno nu. Hierbij kunt u denken aan een platenspeler met USB- en bluetooth verbinding en platenspelers waarmee u mp3-bestanden kunt afspelen.

Nu zult u waarschijnlijk denken: waar komt deze trend opeens vandaan? Wij leggen u dit hieronder graag verder uit! 

Veel mensen zien het bezitten van een platenspeler als meerwaarde voor zichzelf. Naast de echte diehard muziekliefhebbers zijn er steeds meer mensen die geïnteresseerd raken in muziek en hun muziekkennis uit willen breiden. Het hebben van een platenspeler nodigt dan ook uit om te gaan luisteren naar ‘oude’ muziek. Hiernaast zijn er veel mensen die het verzamelen van LP’s als hobby hebben. Er is voor deze mensen niets fijner dan in hun vrije tijd naar deze LP’s luisteren. Het luisteren naar LP’s verhoogt de luisterervaring in een tijd waarin we alleen nog maar lijken te streamen.

Klassieke platenspelers

De eerste platenspeler zoals wij die kennen kwam op de markt in 1895. Deze werd uitgevonden door de Duitser Emile Berliner. De platenspeler stond vroeger ook bekend als draaitafel, grammofoon, of pick-up.

Door veel mensen wordt een platenspeler gezien als pure nostalgie, maar het geluid is daarentegen ‘echter’ dan de muziek die we vandaag de dag digitaal afspelen. De muziek die we namelijk digitaal beluisteren is gecomprimeerd en verkleind. Om precies te zijn; alle frequenties hoger dan 20kHz en lager dan 20Hz worden verwijderd. Veel liefhebbers geven de voorkeur aan het geluid van de naald die over de groeven van een plaat gaan. Deze mensen krijgen al een speciaal gevoel wanneer ze een plaat uit de hoes halen. Een klassieke platenspeler is dan ook iets voor de echte muziek-freak. 

Bij het luisteren naar een LP op een platenspeler luistert u volgens deskundigen veel actiever naar de muziek dan wanneer u muziek luistert via een koptelefoon of oordopjes. Het luisteren naar een LP geeft volgens de luisteraars ook een andere sfeer wanneer u deze op zet in gezelschap. Volgens hen maakt het het luisteren naar muziek veel persoonlijker.

Platenspelers anno nu

De platenspeler anno nu speelt ongetwijfeld een grote rol in de comeback van dit apparaat. Met de huidige technologieën biedt de huidige generatie platenspelers veel meer mogelijkheden dan zijn voorgangers. De apparatuur van nu is compacter en we hebben een eindeloze keuze qua kleuren, stijlen, en merken. Bovendien is de huidige generatie platenspelers uitgerust met de meest geavanceerde technologieën. Dit biedt meer opties in het gebruik. Zo zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een USB-platenspeler die de mogelijkheid biedt om uw platen naar ‘high-resolution’ audiobestanden te converteren.

U kunt ook gaan voor een bluetooth platenspeler. Hierbij heeft u de keuze uit een platenspeler met bluetooth-in, waarmee u MP3’s op uw platenspeler kunt afspelen, of bluetooth-out, waarmee u vinyl op uw externe bluetooth speaker kunt afspelen.

Bestel uw platenspeler nu!

Bij 123Platenspeler hebben wij een groot assortiment platenspelers op voorraad. Er zit er dus altijd wel eentje bij voor u. We hebben een mooie combinatie van de oude en nieuwe generatie platenspelers. Gaat u voor het authentieke geluid van een LP of kiest u voor een apparaat met de nieuwste technologische snufjes? Wij adviseren u graag! Naast platenspelers hebben we ook een groot aantal andere audioproducten beschikbaar.

Onze merken

Soundmaster
Muse
Krüger&Matz
Ion
GPO
 

Bestelling en levering

Voor ons is elke klant speciaal. Met ons zeer uitgebreide assortiment zit er voor iedereen een passend product tussen. Wij zijn doorlopend bezig met de laatste ontwikkelingen en trends. Hierdoor kunnen wij veel nieuwe en innovatieve producten aan u aanbieden.

Wij streven ernaar om klanten zo makkelijk mogelijk te laten bestellen. Ook vinden wij dat de producten zo snel mogelijk bij u thuis moeten zijn, zowel via de post of via onze bezorgdienst. Door deze snelle levering en onze 30 dagen omruilgarantie heeft u ruim de tijd om uw product uit te proberen. Ook hanteren wij een 100% tevredenheidsgarantie. Hiermee verzekeren wij u dat wij alles op alles zetten om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u meer informatie over onze platenspelers of over een van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan u graag te woord en adviseren u graag bij de aankoop van jouw nieuwe platenspeler.